неділя, 07 березня 2010 09:24

В Іраку почалися парламентські вибори

В Іраку почалися парламентські вибори
В Іраку сьогодні почалися вибори депутатів парламенту країни. О 7-й годині за місцевим часом 46 тисяч виборчих дільниць відкрилися у всіх 18 провінціях країни і ще в 16 країнах світу. Загалом, за офіційними даними, близько 20 млн. осіб мають право голосу.

Боротьбу за місця в парламенті, повідомляється на сайті телеканалу Euronews, ведуть чотири основні політичні сили - "Коаліція на підтримку держави закону" прем`єр-міністра Нурі аль-Малікі, "Іракський блок" віце-президента Таріка аль-Хашемі, "Іракський національний альянс", очолюваний імамом Муктадой аль-Садром, і блок Курдської демократичної партії і Патріотичного союзу Курдистану.

На 325 депутатських мандатів претендують 6218 кандидатів.

За голосуванням в країні стежать майже 1,5 тис. іноземних спостерігачів, більше 270 тис. спостерігачів від іракських політичних партій, більше 700 журналістів.

На час проведення виборів у країні діють безпрецедентні заходи безпеки - припинено випуск газет, закриті морські й повітряні порти, а також КПП на наземних кордонах. До забезпечення безпеки залучені близько 850 тис. військовослужбовців. Влада сподівається, що вжиті заходи допоможуть запобігти терактам, які пообіцяла влаштувати "Аль-Каїда", щоб зірвати вибори.

Згідно з чинною конституцією, уряд буде сформований коаліцією, яка одержить найбільшу кількість місць у парламенті.

Нинішні вибори - другі після падіння режиму Саддама Хусейна 2003 року.

Зараз ви читаєте новину «В Іраку почалися парламентські вибори». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі