середа, 14 жовтня 2009 10:04

У Греції знову вирують лісові пожежі

У Греції знову вирують лісові пожежі
Двісті пожежників гасять велику лісову пожежу на грецькому острові Евбея в Егейському морі, з місцевого готелю евакуйовані 460 туристів.

Про це повідомив в ніч на середу, 14 жовтня, представник пожежної охорони країни.

"У цей час з готелю евакуйовано 460 туристів, з вогнем борються 118 пожежників на 54 машинах та 80 осіб з піших підрозділів", - сказав він. За його словами, вогонь не загрожує населеним пунктам.

До настання темряви лісову пожежу гасили також вісім літаків і три вертольоти. Однак фронт вогню як і раніше знищує сосновий ліс в одному з найбільш мальовничих куточків острова.

Останніми днями в Греції стояла жарка погода: стовпчик термометра досягав 27-29 градусів за Цельсієм в тіні. Проте у вівторок в країні пішли дощі і температура впала, тому не виключається умисний підпал. Пожежа на Евбеї прийняла значні масштаби через штормові вітри, які роздували полум"я.

В даний час, за повідомленням місцевих ЗМІ, значне вогнище пожежі знаходиться в лісовому масиві поблизу населеного пункту Ліхада. Вогненний фронт рухається в північно-східному напрямі у бік села Лутра Ялтрас.

Тим часом, пожежі, які з 22 по 24 серпня знищили більше 20 тисяч гектарів лісу і пошкодили більше 200 будинків в центральній грецькій області Аттика, почалися, за даними слідства, через селянина, який намагався підпалити осине гніздо.

За матерiалами: РИА Новости, Вести.ru.

Зараз ви читаєте новину «У Греції знову вирують лісові пожежі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі