пʼятниця, 14 серпня 2009 19:17

В Каліфорнії знову вирують пожежі

В Каліфорнії знову вирують пожежі
Лісові пожежі в Каліфорнії призвели до евакуації приблизно 2400 осіб в окрузі Санта-Крус. Вогонь спалахнув увечері в середу і вже через добу захопив територію площею в 2800 акрів.

Зокрема, був відданий наказ про евакуацію всього поселення Бонні Дун, в якому проживають приблизно дві тисячі людей. Рік тому поселення сильно постраждало від пожеж.

Департамент Каліфорнії по боротьбі з лісовими пожежами (California Department of Forestry & Fire Protection) відзначає, що поки що через пожежі ніхто не постраждав, повідомлень про згорілі будівлі також не надходило.

Пожежа також продовжується в окрузі Санта-Барбара. На боротьбу з вогнем, який розгорівся в суботу і зайняв більше 35 тисяч акрів, направлені 1600 пожежників. Через пожежу в окрузі були евакуйовані жителі 170 будинків.

За підозрою в неумисному підпалі була заарештована 60-річна жінка з міста Лос-Молінос. За версією поліції, одна з лісових пожеж розпочалася після того, як вона викинула незгашену сигарету.

На початку травня 2009 року Каліфорнія зіштовхнулась з сильними лісовими пожежами, які призвели до евакуації більше 18 тисяч осіб. Через вогонь у деяких округах штату було оголошено надзвичайний стан. 19 червня губернатор Каліфорнії Арнольд Шварценеггер звернувся до президента США Барака Обами з проханням оголосити частину території штату зоною лиха через сильну засуху, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «В Каліфорнії знову вирують пожежі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі