четвер, 02 грудня 2010 16:37

В Єгипті спіймали 2,5-метрову акулу, яка напала на українця (ФОТО)

Єгипетська влада заявила, що акулу-людожера в Червоному морі вдалося упіймати. Хижачку, що напала на українського туриста на єгипетському курорті Шарм-ель-Шейх, шукали протягом двох діб. Найближчим часом вона стане експонатом місцевого заповідника і буде попереджати відпочивальників про можливі небезпеки.

В операції з ловлі акули брали участь 12 фахівців міністерства з охорони навколишнього середовища Єгипту. Вони шукали акулу на човнах. Прочісували не тільки район, де безпосередньо сталися напади, але і всю довколишню прибережну зону. Щоб упіймати морську хижачку, використовували приманку, канати, спеціальні підйомні механізми, снасті для рибної ловлі.

Щоб уникнути нових нападів, влада Єгипту на 48 годин закрила для купання і підводних занурень всі пляжі Шарм-ель-Шейха.

Спіймана акула належить до надзвичайно хижих представників морської фауни. Має попільне забарвлення, біле черево і надзвичайно гострі зуби. Ця майже 2,5-метрова акула справила враження навіть на фахівців. Тепер вони намагаються з'ясувати причини, що спонукали цю хижчку наблизитися до берега і нападати на людей.

Нагадаємо, минулого вівторка і середи відразу четверо іноземних туристів отримали важкі травми в результаті нападу на них великої акули в районі від мису Насрані до затоки Наама (прибережна смуга акваторії Шарм-ель-Шейха). Постраждав один українець, а також і троє росіян - дві жінки і чоловік. Ще одного російського туриста зміг "відбити" у хижачки єгипетський дайвер. Він вступив у сутичку з цією небезпечною твариною і пошкодив їй спинний плавець. За цією ознакою згодом фахівці і впізнали нападницю.

Український турист отримав численні поранення ніг і потрапив до місцевої лікарні. Після короткого лікування 2 грудня він був виписаний і повертається на батьківщину. Всі витрати на лікування були оплачені страховою компанією.

Одна російська туристка позбулася лівої ступні, а також пальців руки. Друга жінка втратила праве передпліччя, отримала сильні рвані рани на спині. Нині їхній стан лікарі оцінюють як стабільний.

У ще одного постраждалого російського туриста ампутували ногу. У чоловіка є рвані рани передпліччя. Його стан викликає у медиків занепокоєння.

РИА Новости

Зараз ви читаєте новину «В Єгипті спіймали 2,5-метрову акулу, яка напала на українця (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі