Ексклюзиви
понеділок, 03 листопада 2008 15:11

В центрі Києва з"явиться підводний човен-музей

В центрі Києва може з"явитися музей Військово-морських сил України. Для цього по Дніпру в українську столицю планують перегнати старий підводний човен, подарований Україні Росією ще в 90-х роках, пише видання Верховної ради газета "Голос України".

"Історія створення музею ВМС України почалася восени 1999 року. Після всім відомих подій Росія виставила на аукціон декілька кораблів, зокрема підводний човен СС-310. Українські моряки-підводники загорілися ідеєю: влаштувати на одній з субмарин музей ВМС України.

Оскільки засобів для того, щоб викупити, не було, то звернулися до Міноборони Росії з проханням... подарувати субмарину під музей. Тодішній глава уряду РФ Володимир Путін підписав розпорядження: "Передати човен для організації військово-морського музею в Києві", - повідомляє газета.

За даними видання, дарований Путіним човен до цих пір знаходиться в Херсоні - на подальше транспортування з Севастополя у України просто не вистачило грошей.

На транспортування субмарини від Херсона ка Києва і подальше переобладнання її під музей потрібно близько 100 тисяч доларів. Знайти спонсорів для реалізації цього проекту поки не вдається, повідомляє АМІ Новости-Украина.

Зараз ви читаєте новину «В центрі Києва з"явиться підводний човен-музей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути