вівторок, 05 лютого 2008 18:25

В боях в столиці Чад постраждали будинки ООН

Будинки, де розташовувалися офіси ООН, серйозно постраждали в зіткненнях між повстанцями і урядовими силами в столиці країни Нджамені, цитують у вівторок арабські ЗМІ представника Управління ООН з координації гуманітарних операцій Елізабет Бірс.

За її словами, точно не можна назвати тих, хто навмисно руйнував будівлі організації і знищував устаткування, папери та транспорт.

Також Бірнс заявила, що гуманітарна обстановка в Чаді близька до критичної і потрібне негайне повноцінне відновлення діяльності міжнародних організацій в цій країні.

Бірс нагадала, що в Чаді сконцентровано близько 285 тисяч біженців з сусіднього Судану, до яких тепер додалися десятки тисяч вимушених переселенців з інших регіонів Чаду, що рятуються від військового конфлікту.

В кінці минулого тижня повстанські загони, що добиваються повалення діючого президента Ідріса Дебі, здійснили марш-кидок зі сходу на захід країни і захопили столицю Чад Нджамену. В результаті міжнародних посередницьких зусиль вдалося припинити збройний конфлікт. Повстанці покинули Нджамену і вимагають початку національного діалогу по зміні режиму і встановленню демократичного управління. В той же час влада Чаду заперечує факт переговорів з повстанцями і стверджує, що армія зламала опір, розгромила бунтівників і повністю контролює ситуацію.

В результаті боїв в столиці загинули сотні чоловік, близько тисячі поранена. Число біженців на сьогоднішній день оцінюється в 20 тисяч чоловік. Їх кількість продовжує рости, повідомляє РІА Новости.

Зараз ви читаєте новину «В боях в столиці Чад постраждали будинки ООН». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі