середа, 21 березня 2012 11:20

В Японії з'явилися перші квітки сакури
9

Фото: Фото: EPA/ИТАР-ТАСС

В Японії сьогодні почалося цвітіння сакури - далекосхідний різновид вишні, яка вважається символом країни. Перші п'ять ніжно-рожевих квіток з'явилися в місті Коті на південному острові Сікоку. Примітно, що це не найпівденніші японські території, але цього році сакура вперше зацвіла саме там.

Тепер щодня національні засоби масової інформації будуть повідомляти про розширення "фронту" цвітіння все японськими землями. З особливим інтересом жителі країни стежать за вишнями в синтоїстському храмі Ясукуні в центрі Токіо. Поява на них перших квіток сповіщає, що священна пора милування сакурою прийшла і в японську столицю.

Японці не обривають гілки вишні, хоча деякі школи ікебана роблять з їх використанням вишукані композиції. Більшість жителів країни в нинішню пору віддає перевагу у вільний час переміщатися в парки, які через кілька тижнів будуть буквально потопати в морі квітів усіх відтінків рожевого. За старовинною традицією, мільйони японців влаштовують пікніки просто під деревами і насолоджуються видом пелюсток, які повільно опадають. Втім, для муніципальних служб і поліції такі розваги обертаються необхідністю щодня прибирати з парків гори сміття і втихомирювати підпилих громадян.

Перша згадка про сакуру в японській літературі датується 712 роком н.е. Її цвітіння асоціюється з легким естетичним смутком і нагадує про швидкоплинність краси. У Японії є п'ять основних видів сакури і не менше 200 гібридів, створених садівниками.

Зараз ви читаєте новину «В Японії з'явилися перші квітки сакури». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі