вівторок, 20 березня 2012 19:00

Кензо Такада намалював українку в кімоно і привіз картини до Києва
14

Фото: Фото: Наталія Чубенко

Із 20 по 25 березня у київській галереї "М17" пройде виставка живопису "Но" всесвітньо відомого дизайнера, засновника будинку моди "Кензо" Кензо Такада.

У Києві дизайнер вперше. Півтора роки тому був у Львові на тижні моди. Покаже 35 картин: 16 акрилом та 19 акварелей.

"Коли їхав до Києва, мені сказали, що це дуже своєрідне місто, не схоже ні на Москву, ні на Львів. Зі своїм ритмом і культурою. Часу у нас мало, але хочу встигнути по-більше подивитися. Поїдемо в Лавру, в інші місця", - розповів дизайнер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Картини Катерини Дуднік занурюють у світ мрій і безтурботного дитинства

На створення картин його надихнув японський театр но. З японської — мистецтво. Він з'явився в ХІV столітті і швидко набув популярності серед аристократії. Є протилежністю театру кабукі. П'єси для нього написані у високому стилі, остання — у ХІХ столітті. Відзначається пишністю костюмів та мінімумом декорацій — на сцені завжди одна сосна. У театрі но грають лише чоловіки. Використовують маски.

"Одного разу дивився книгу про театр но. І подумав: чому б не спробувати їх зобразити. Почав шукати серед знайомих чоловіка, якого зміг би малювати з натури. Але нікого не знайшов. Тоді почав малювати зі своїх фотографій у молодості. Жінка на картинах — українська модель, родом з Києва, яка живе у Парижі", - розповів Кензо Такада

Кензо 45 років прожив у Парижі. Зараз мешкає у Монако. Народився 27 лютого 1939 року в повіті Кандзакі (нині місто Хімедзі) у Японії. Більше 10 років тому пішов із будинку моди "Кензо". Займається інтер'єром, випустив нову лінію одягу "Yume", подорожує.

"Пішов зі світу моди у 60 років. Чим більше відкладав довгоочікувану пенсію, тим важче було йти. Відсутність стресу пішла мені на користь. Почав займатися справами, на яких раніше не вистачало часу. Беру уроки танцю фламенко, багато мандрую, що надихнуло мене на малювання", - зазначив дизайнер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скульптор Олег Пінчук зробив 2-поверхові апартаменти з чотирьох квартир

Виставку вже показали у Москві та Парижі.

"У Москві дуже добре сприйняли його картини. Продаються як пиріжки. І дорого. Але скільки — не скажу. У них головне не техніка навіть, а динаміка. У кожній з картин є одна спільна деталь - маска принцеси. Тільки на одній — маска диявола. Це моя улюблена. Маю таку маску. З Японії привіз", - зауважив російський галерист Дмитро Ханкін.

Зараз ви читаєте новину «Кензо Такада намалював українку в кімоно і привіз картини до Києва». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі