субота, 06 березня 2010 12:02

В Афінах поліція розігнала демонстрантів сльозогінним газом (ФОТО)
6

Минулої ночі масові протести в центрі Афін переросли у заворушення. Тисячі протестуючих вийшли на вулиці з тим, щоб висловити невдоволення антикризовими заходами уряду. Для розгону демонстрантів, поліція застосувала водомети і сльозогінний газ. Десятки людей заарештовані.

Перші камені полетіли в правоохоронців вже близько восьмої години вечора, коли колона профспілкової демонстрації вперлася в поліцейське оточення біля стін грецького парламенту.

Це найсерйозніші зіткнення в Греції з 2008 року. Страйки також пройшли в багатьох школах і лікарнях країни. Крім того, через акції протесту транспортників у Афінах не ходили автобуси, а в міжнародному аеропорту грецької столиці було скасовано більше 60 рейсів.

Раніше 200 ліворадикалів взяли штурмом міністерство фінансів, розмістивши на верхніх поверхах лозунги з вимогами припинити антинародні реформи, маючи на увазі програму, прийняту урядом в середу. Вона передбачає скорочення зарплат, заморожування пенсій і зростання податків.

Для погашення відсотків по держборгу, країні гостро необхідні 20-25 мільярдів євро. Аналітики побоюються, що нездатність країни до погашення міжнародних фінансових зобов"язань може привести її до дефолту.

Зараз прем"єр-міністр Греції Георгіос Папандреу здійснює візит по країнах Європи. Зокрема, він повинен зустрітися з канцлером Німеччини Ангелою Меркель. Тим часом напередодні цієї зустрічі міністр економіки Німеччини Райнер Брюдерле дав зрозуміти, що його країна не збирається надавати фінансову допомогу Греції.

Magnolia-tv, Lenta.ru

Зараз ви читаєте новину «В Афінах поліція розігнала демонстрантів сльозогінним газом (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі