понеділок, 15 лютого 2010 10:59

Греція святкує карнавал, незважаючи на кризу

Греція святкує карнавал, незважаючи на кризу

Незважаючи на катастрофічну економічну ситуацію, греки не втрачають почуття гумору. У місті Патри 30 тисяч осіб взяли участь у веселому кольоровому карнавальному параді.

Місцеві жителі намагалися жартувати навіть над тяжким становищем у власній країні. Величезна діра в бюджеті та заборгованість країни протягом декількох тижнів підірвали впевненість у всій зоні євро. Брюссель вже зобов"язав уряд Афін до жорсткої економії і радикального скорочення витрат.

Грекам не подобається ця ситуація, тому що вони побоюються втрати соціальну допомогу. Свій спротив вони виражають, зокрема, за допомогою гігантських сатиричних ляльок на карнавальному параді.

Окрім прем"єр-міністра країни Георга Папандреу з руками повними банкнот євро і міністра фінансів Георга Папаконстантіна, який плекає скарбничку-свинку в руках, на карнавалі можна було побачити карикатури на Ангелу Меркель і Ніколя Саркозі.

"Це Меркель і Саркозі привели нас до цієї ситуації" - пояснив один з учасників параду.

Організатори параду підкреслили, що парад є доброю нагодою для громадян відволіктися від проблем повсякденного життя. Карнавал у Патрах є найбільшим подібним заходом в Греції. Кожен рік він приваблює десятки тисяч людей з усієї країни і з-за кордону.

Gazeta.ua за матеріалами Tvn24

Зараз ви читаєте новину «Греція святкує карнавал, незважаючи на кризу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі