неділя, 18 серпня 2024 13:01

Уже з понеділка в Україні можуть відключати світло - Міненерго

Уже з понеділка в Україні можуть відключати світло - Міненерго
Наступного тижня в Україні можуть повернутися до графіків відключень світла. Фото: tsn.ua

До кінця доби, 18 серпня, обмежень споживання електроенергії в Україні не планують.

Однак, вже від понеділка Укренерго діятиме, виходячи із ситуації зі споживанням. Про це в ефірі національного телемарафону розповіла заступниця міністра енергетики Світлана Гринчук, передає Gazeta.ua.

Вона наголосила, що з наступного тижня через спекотну погоду графіки відключень світла можуть повернути.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Ймовірність висока": з наступного тижня можуть повернути графіки відключення світла

"Очікуємо ріст споживання на наступному тижні. Ми очікуємо, що погода буде достатньо жаркою практично по всій території України, і це, без сумніву, призведе до того що споживання зросте, як побутовими споживачами, так і бізнесом", - сказала Гринчук.

Вона закликала українців наступного тижня ощадливо використовувати електроенергію у пікові години, тобто вранці та ввечері.

"Якщо вийде нам своїми силами - за допомогою імпорту, залучення аварійної допомоги - покривати споживання то тоді графіки звісно застосовуватись не будуть. Якщо ж ні - для того, щоб збалансувати систему є ймовірність застосування на наступному тижні графіків", - додала Гринчук.

За словами заступниці міністра енергетики Світлани Гринчук, перед цим ситуацію в енергосистемі України вдалося стабілізувати завдяки цілодобовій роботі енергетиків.

В Україні була складна ситуація зі світлом, бо з березня РФ здійснила низку масованих обстрілів енергетичної інфраструктури. Зокрема, окупанти зруйнували велику кількість генеруючих потужностей.

Зараз ви читаєте новину «Уже з понеділка в Україні можуть відключати світло - Міненерго». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі