середа, 26 вересня 2007 16:32

Уральський інженер заявив про відкриття 119-го елементу таблиці Менделєєва

Інженер з міста Польовське Свердловської області звернувся в розташований в Катеринбургу Інститут патентознавства Всеросійської спільноти винахідників і раціоналізаторів із заявою про відкриття 119-го елементу таблиці Менделєєва.

Як повідомляє директор інституту Олексія Зиков, інженер звертався у Москву у Федеральний інститут промислової власності (Роспатент), але там йому пояснили, що, за сучасними російськими законами, заявки на відкриття не розглядають. Тоді інженер побажав запатентувати винахід (спосіб виявлення 119-го елементу) і звернувся в Інститут патентознавства.

Інженер (ім"я його не повідомляється) вважає, що цей елемент в 299 разів важчий за водень. Крім того, він стверджує, що елемент "складається з електронного ряду всіх елементів таблиці і завершує її".

Якщо перше твердження цілком може виявитися правдою (ніщо не заважає атомній масі 119-го елементу дорівнювати 299 або 300), то друге навіть не можна назвати неправильним.

Останнім синтезованим елементом є елемент номер 118, благородний газ, що має тимчасову назву унуноктій ("одно-одно-восьмий"). Елемент, офіційно визнаний в 2006 році, має атомну масу 294 і "живе" десятитисячні долі секунди.

Електронна конфігурація унуноктія імовірно виглядає як (коротка форма запису) 7s27p6. Електронна конфігурація наступного елементу, що містить 119 протонів і стільки ж електронів, може, відповідно, виглядати як 7s27p68s1, тим самим елемент повинен відноситися до першої групи і починати восьмий період таблиці (зайняти лівий нижній кут таблиці). Невідомо, яким чином він може "завершувати таблицю" і що таке "складатися з електронного ряду всіх елементів", повідомляє "Інтерфакс".

Зараз ви читаєте новину «Уральський інженер заявив про відкриття 119-го елементу таблиці Менделєєва». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі