пʼятниця, 05 вересня 2008 14:34

Ураган "Айк" вщух до рівня третьої категорії

Тропічний ураган "Айк" вщух до рівня третьої категорії за п"ятибальною шкалою Саффіра-Сімпсона, повідомляє AFP з посиланням на Національний центр прогнозування ураганів США. Раніше "Айк" був ураганом четвертої категорії.

Швидкість вітру в зоні урагану досягає 57 метрів на секунду. За останніми даними, епіцентр "Айка" знаходився за 1065 кілометрів на північний схід від острова Гранд-тТрк (найбільший з островів Теркс і Кайкос в Карибському морі) і просувався на захід зі швидкістю 24 кілометра на годину. У Національному центрі попередили, що "Айк" залишається серйозною загрозою для держав Карибського басейну та США і може знову посилитися в найближчий день.

На думку експертів, поки неможливо передбачити, куди рушить "Айк" - на північ до східного узбережжя США або на захід у бік Куби та Мексиканської затоки. "Айк" - один з трьох циклонів, що рухаються у напрямі США, - йому передує ураган "Ханна", який вже призвів до загибелі 136 людей на Гаїті, а за ним рухається шторм "Жозефіна", який знаходиться на сході Атлантики в районі островів Зеленого мису. Раніше через Карибський басейн до території США пройшов ураган "Густав", що викликав в цілому 120 смертей та наніс збиток в мільярди доларів США, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Ураган "Айк" вщух до рівня третьої категорії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі