вівторок, 18 квітня 2023 14:50

Україну охоплять потужні опади: прогноз на середу

Україну охоплять потужні опади: прогноз на середу
Температура повітря в більшості областей України очікується протягом дня у межах +12...16°С. Фото: pixabay.com

Середа в Україні знову буде з дощами. Опади в південній частині завтра будуть помірними.

У другій половині дня дощова повітряна маса підніметься до центральних областей, повідомила синоптикиня Наталка Діденко у Facebook.

"Невеликі дощі пройдуть 19 квітня на заході та сході також. У північній частині України завтра опади малоймовірні. Вода, на жаль, показує всі слабкі місця вибору хаотичної забудови, порушених правил та норм будівництва на заплавах, нечищених протоків та стоків. Що ще раз вказує на те, що все треба розглядати в комплексі, підходити з розумом, професійно. Бо потім шкода людської праці, майна, здоров'я", – написала вона.

Температура повітря в більшості областей України очікується протягом дня у межах +12...16°С, на заході буде +8...11°С (на Закарпатті до +18°С). У південній частині також незвично холоднішає, +9...12°С, на Одещині до +14°С. А от в Криму буде дуже тепло, +17...20°С.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Перехоплює подих: показали морозні вершини Карпат посеред квітня

У Києві 19 квітня передбачається суха погода. Хіба аж ввечері пройде невеликий дощ у столиці. У четвер очікується короткочасне похолодання. Надалі знову в межах +12...17°С, з періодичними дощами.

За експертними оцінками Українського Гідрометцентру, пік водопілля припадає на 18-28 квітня, вода ще надходитиме.

Новий тиждень після Великодня розпочинається стабільно. Особливих змін у погоді не буде. Дощі більш ймовірні на заході та південному заході України, на решті території – вогко, хмарно, проте без істотних опадів.

У Києві сьогодні опади якісь серйозні малоймовірні. Денна температура повітря у межах +13...14°С.

Зараз ви читаєте новину «Україну охоплять потужні опади: прогноз на середу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі