понеділок, 17 січня 2011 12:24

Український миротворець у Косово накрав пального на 627,5 тис. євро

Український миротворець у Косово накрав пального на 627,5 тис. євро

Генеральна прокуратура України (ГПУ) пред'явила обвинувачення капітану збройних сил України начальнику служби паливно-мастильних матеріалів українського миротворчого контингенту в Косово Республіки Сербія. Про це повідомляє прес-служба ГПУ.

Установлено, що в період з жовтня 2008 р. по квітень 2009 р., перебуваючи в складі українського миротворчого контингенту в Косово, офіцер, зловживаючи службовим становищем, передав приватній місцевій компанії пальне у кількості понад 1,2 млн літрів загальною вартістю понад 627,5 тис. євро, яке ввозилося на територію Косово без сплати відповідних митних платежів для забезпечення миротворчих контингентів KFOR. За вказані дії капітан отримав від представника приватної компанії хабар у розмірі близько 60 тис. євро.

Наразі офіцера затримано. Суд обрав йому міру запобіжного заходу - утримання під вартою.

Як відомо, раніше повідомлялося, що військовослужбовці українського контингенту KFOR протягом 2006-2009 років здійснювали масштабні махінації з постачаннями і продажем пального в Косово.

18 вересня 2010 р. в Міноборони заявили, що до відомства не надходило офіційного листа від штабу сил KFOR про махінації українських миротворців у Косово.

Зараз ви читаєте новину «Український миротворець у Косово накрав пального на 627,5 тис. євро». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі