вівторок, 29 березня 2022 06:45

Спецтема: Війна Росії проти України

Українські військові успішно контратакують окупантів - Генштаб

Українські військові успішно контратакують окупантів - Генштаб
Триває 34 доба героїчного протистояння українського народу російському воєнному вторгненню. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Збройні сили України боронять країну на східному, південно-східному та північно-східному напрямках. Там захисники успішно стримують противника. На окремих напрямках наші війська "успішно контратакують".

Про це повідомив Генеральний штаб ЗСУ в ранковому зведенні 29 березня.

Ворог завдає ракетно-бомбових ударів. У такий спосіб намагається повністю знищити інфраструктуру й житлові квартали українських міст.

"Концентрується на сховищах пального для ускладнення логістичного забезпечення та створення умов гуманітарної кризи", - наголосили в Генштабі.

У певних тимчасово зайнятих населених пунктах Київської, Запорізької, Чернігівської, Херсонської та Харківської областей російські окупанти тероризують місцеве населення. Обстрілюють житлові будинки, грабують, викрадають і тримають у заручниках мирних мешканців, мародерствують, зазначило командування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ перейшли до маленьких, але контрнаступальних дій - Арестович

Ворог і далі не дораховується своєї техніки. На Донецькому й Луганському напрямках 28 березня ЗСУ відбили сім ворожих атак противника.

"Наші воїни знищили 12 танків, 10 бойових машин піхоти й три одиниці автомобільної техніки. Противник зазнав втрат і в живій силі", - додали у зведенні.

Захисники з Повітряних сил за попередню добу уразили 17 повітряних цілей ворога: вісім літаків, три вертольоти, чотири БПЛА різних типів і дві крилаті ракети.

"Авіація Повітряних сил завдавала ракетно-бомбових ударів по місцях скупчення техніки й живої сили ворога. Втрати російських окупантів уточнюють", - підсумували у Генштабі.

Окупаційні війська Росії змінили тактику. Їхня мета - гуманітарна катастрофа в Україні. Для цього окупанти атакують з неба нафтобази й продуктові склади. Надалі таких ударів лише побільшає, заявив радник міністра внутрішніх справ Вадим Денисенко.

Зараз ви читаєте новину «Українські військові успішно контратакують окупантів - Генштаб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі