понеділок, 08 листопада 2021 09:33

Українські туристи застрягли в Туреччині через смерть співвітчизника

Українські туристи застрягли в Туреччині через смерть співвітчизника
Тіло померлого повернули на батьківщину та поховали 22 жовтня. Фото: pixabay.com

У Туреччині група українських туристів застрягла через імовірний суїцид учасника групи.

Група з Києва, Рівного й Запоріжжя прибула в Туреччину 15 жовтня для походу Лікійською стежкою, повідомила туристка Ірина Громико у Facebook.

"17 жовтня один з українців скоїв самогубство на очах свідка, який не був членом групи. Справу розслідує поліція, а суд заборонив сімом українцям залишати країну до завершення судово-медичної експертизи", - написала вона.

Тіло померлого повернули на батьківщину й поховали 22 жовтня. Турецька поліція кілька разів обіцяла завершити слідство, але воно затягнулося. В українців закінчуються гроші, а вдома виникла загроза втрати роботи через тривалу відсутність. Консульство України в Анталії відповіло туристам, що в цьому випадку допомога не передбачена законодавством і вони не можуть впливати на правоохоронців.

Речник Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко повідомив, що туристам надають консультації.

"Консули взаємодіють із турецькими правоохоронцями, які ведуть розслідування. Вони підтримують регулярний зв'язок із родичами загиблого й туристами. Українське консульство звернулося до турецької сторони для проведення швидкого та неупередженого розслідування цієї справи. А також надає консультації нашим громадянам щодо подальших кроків", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російських туристів у Туреччині звинуватили в підпаленні лісу

Серед туристів, які отруїлися в готелі єгипетського міста Хургада 31 жовтня, були й українці. Постраждали 13 осіб. Їх вивезли з готелю. Загалом отруїлися понад 100 відпочивальників, зокрема, 40 росіян. Українців обурило те, що в МЗС країни заявили про відсутність українців серед постраждалих.

Зараз ви читаєте новину «Українські туристи застрягли в Туреччині через смерть співвітчизника». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі