понеділок, 23 грудня 2013 23:48

Українцям пропонують надати право через референдум звільняти чиновників

Українцям пропонують надати право через референдум звільняти чиновників
Віктор Чорний. Фото: tvi.ua

Керівник штабу всеукраїнського громадського руху "Український вибір" Віктор Чорний запропонував внести зміни в Конституцію, згідно з якими громадяни зможуть за допомогою референдуму відправляти будь-якого чиновника у відставку.

Про це Чорний заявив в ефірі телеканалу ТВі.

"Практично ситуація виглядає так: опозиція виступає за те, щоби змістити Януковича, влада каже, що цього робити не потрібно", - зазначив громадський діяч.

За його словами, ані перший, ані другий варіанти проблеми не вирішать.

"Ми пропонуємо прийняти законодавчо зміни до Конституції, ухвалити закон про Всеукраїнський місцевий референдум, згідно з яким український народ зможе легко і просто вирішувати питання – не чекати пять років, не стояти на Майдані місяцями, а скликати референдум, проводити його і відправляти у відставку будь-якого чиновника", – пояснив Чорний.

Нагадаємо, раніше лідер громадянської кампанії "За відповідальну владу" Ігор Курус закликав народних депутатів розглянути законопроект, який би дав реальну можливість громадам контролювати владу. Йдеться, зокрема, про ідею створення наглядових комісій, які складатимуться із представників громадськості.

Зараз ви читаєте новину «Українцям пропонують надати право через референдум звільняти чиновників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі