субота, 27 липня 2024 09:40

Спецтема: Війна Росії проти України

Українці менше ніж за добу зібрали 7 млн грн на "хибні позиції"

Українці менше ніж за добу зібрали 7 млн грн на "хибні позиції"
ЗСУ застосовують макети військової техніки для дезорієнтації ворога. Фото: uazmi.org

На виробництво макетів військової техніки менше ніж за добу вдалося зібрати майже 7 млн грн.

Гроші збирали на майданчику Telegram-каналу "Николаевский Ванек". Окрім того, один з іноземних інвесторів задонатив значну суму не публічно. Про це повідомили у Повітряних силах ЗСУ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російська ППО не змогла захистити "важливий військових об'єкт": Генштаб підтвердив удар по аеродрому "Саки"

"Якби банківська платіжна система не гальмувала із переведеннями, було б закрито збір ще вчора. Услід за "Ваньком", учора збір на 1,5 млн грн відкрив "Инсайдер.UA" Уже зібрано майже половину суми", - йдеться у повідомленні.

У Повітряних силах зазначили, що за кілька крайніх місяців ворог збільшив кількість ударів "балістикою". Тому, окрім засобів активної оборони, слід думати й про пасивну - маскування, укриття і хибні позиції.

"Поточного державного фінансування наразі вкрай бракує, тому долучайтесь до ініціатив фондів та спільнот, які збиратимуть кошти на макети техніки Повітряних сил", - йдеться у повідомленні.

У Повітряних силах розповіли про ефективність хибних позицій ППО, стоянок літаків та іншої техніки.

Зокрема, там показали, як окупанти ракетами з "Іскандерів" б'ють по макетах стоянок літаків.

Зараз ви читаєте новину «Українці менше ніж за добу зібрали 7 млн грн на "хибні позиції"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі