понеділок, 18 квітня 2022 13:49

Спецтема: Війна Росії проти України

Українці більше не зможуть виїжджати за кордон за внутрішнім паспортом

Українці більше не зможуть виїжджати за кордон за внутрішнім паспортом
Українцям для виїзду за кордон знову потрібен закордонний паспорт. Фото: facebook.com/MNS.GOV.UA

Речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко сказав, що громадяни України відтепер не зможуть перетинати кордон за внутрішнім паспортом.

Водночас прикордонники в окремих випадках можуть робити виключення. Про це він заявив в ефірі телемарафону UAразом.

"Рішенням уряду - постановою, яка діє і діяла раніше - чітко визначений перелік документів, за якими можна перетинати державний кордон. Внутрішній паспорт серед того переліку не зазначений", - наголосив він.

За його словами, у перші дні війни не працювали сервісні центри. Саме тому тоді вирішили пропускати за кордон або за внутрішніми документами, або за документами, за якими можна було ідентифікувати особу. Однак вже зараз для цього потрібен закордонний паспорт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українські біженці масово повертаються додому - ООН

Водночас дітям дозволено перетинати кордон або за паспортним документом, або за свідоцтвом про народження. Також прикордонники можуть приймати окремі рішення щодо пропуску людей з регіонів за внутрішніми документами, де ведуться бойові дії.

Німеччина не обмежуватиме прийом біженців з України. Країна готова прийняти кожного охочого.

Зараз ви читаєте новину «Українці більше не зможуть виїжджати за кордон за внутрішнім паспортом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі