вівторок, 12 березня 2024 12:55

Спецтема: Війна Росії проти України

Україна здатна досягати стратегічних об'єктів РФ - британська розвідка

Україна здатна досягати стратегічних об'єктів РФ - британська розвідка
Удар по авіазаводу з А-50 свідчить, що Україна здатна досягати стратегічних об'єктів РФ. Фото: росЗМІ

Україна здатна бити по стратегічних цілях Росії, навіть якщо ті вважаються захищеними.

Розвідка Великої Британії у новому звіті за 12 березня проаналізувала удар українських сил на авіазавод ім. Г. М. Берієва в Таганрозі Ростовської області, де, зокрема, ремонтують літаки раннього повітряного попередження і управління А-50.

"Атака на авіазавод демонструє, що українські операції все ще можуть досягати стратегічно важливих об'єктів на території РФ, навіть якщо такі об'єкти вважаються захищеними в повітрі або на суші", - сказано в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ігнат пояснив, як вплине на війну смерть пілотів А-50 та Іл-22

Російський завод у Таганрозі має й ширше стратегічне значення, оскільки обслуговує стратегічні бомбардувальники та транспортні літаки. Він також є випробувальним центром для літаків нового покоління А-100.

"Постійна присутність активної протиповітряної оборони, розміщеної навколо нього, свідчить про його важливість. Втрата А-50У з високою ймовірністю значно погіршує ситуаційну обізнаність РФ. Через два тижні після втрати другого А-50 флот, найімовірніше, не зможе виконувати польоти на підтримку українських операцій", - додали у розвідці.

У ніч проти 9 березня російські Таганрог і Курськ зазнали атаки безпілотників. Постраждав Таганрозький авіаційний науково-технічний комплекс ім. Г. М. Берієва. В цехах заводу зараз ремонтують літак ДРЛО А-50 ВКС Росії, який раніше постраждав від атаки дронів.

23 лютого у районі Азовського моря українські війська знову збили російський літак-розвідник А-50.

Командувач Повітряних сил ЗСУ Микола Олещук підтвердив знищення літака-розвідника А-50 російських окупантів.

А-50 - російський літак далекого радіолокаційного виявлення та управління, яким росіяни керують атаками ударної авіації і виявляють у небі українські літаки.

Зараз ви читаєте новину «Україна здатна досягати стратегічних об'єктів РФ - британська розвідка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі