пʼятниця, 20 листопада 2009 16:02

Україна збільшить свою присутність у Афганістані

Україна збільшить свою присутність у Афганістані
Український миротворчий персонал в Афганістані буде збільшено в кілька разів. Таке рішення було прийнято на засіданні Ради національної безпеки і оборони, повідомив перший заступник голови СНБО Володимир Огризко.

"Український миротворчий персонал виконуватиме виключно гуманітарні функції, зокрема щодо надання медичних послуг, допомоги в розмінуванні та в патрулюванні", - сказав Огризко.

За його словами, передбачено, що миротворчий персонал буде посилено представниками Збройних сил України і, можливо, представниками Міністерства внутрішніх справ. Також Огризко додав, що українці, які матимуть участь у патрулюванні будуть озброєні "легкою стрілецькою зброєю для самозахисту".

На сьогодні міжнародний миротворчий контингент в Афганістані складається з понад 60 тис. осіб, з них 10 осіб - представники українського миротворчого персоналу.

Нагадаємо, раніше генсек ООН звернувся до України з проханням про збільшення українського миротворчого персоналу, передає РБК-Україна.

Зараз ви читаєте новину «Україна збільшить свою присутність у Афганістані». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі