четвер, 09 жовтня 2008 19:37

Україна розширить участь в операціях НАТО в Афганістані

Україна розширить участь в операціях НАТО в Афганістані
Україна розглядає можливість розширити свою участь в операції НАТО в Афганістані. Про це заявив міністр оборони України Юрій Єхануров у виступі під час неформального засідання міністрів оборони країн-контрибуторів операції НАТО в Афганістані, яке проходить у Будапешті.

Єхануров зазначив, що Україна продовжуватиме виконувати рішення Ради безпеки ООН про Мандат міжнародних сил сприяння безпеці (МСРБ) і пишається тим, що входить до складу 40 країн, які беруть участь у цій операції НАТО.

"В порівнянні з іншими країнами внесок України в операції МСРБ є незначним, проте восени цього року ми направляємо до Афганістану у складі литовського контингенту додатково 7 чоловік миротворчого персоналу", - повідомив Єхануров.

Він також зазначив, що Україна готова і надалі розділяти колективну відповідальність міжнародного співтовариства за надання підтримки і сприяння молодій демократії Афганістану.

"Зважаючи на положення стратегічного бачення міжнародних сил сприяння безпеці в Афганістані, Україна зараз розглядає можливості подальшого розширення свого залучення до них", - сказав Єхануров, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Україна розширить участь в операціях НАТО в Афганістані». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі