четвер, 15 липня 2021 15:20

Україна отримала перший безпілотник Bayraktar: ВМС показали фото
5

Військово-морські сили України отримали від турецької оборонної компанії Baykar Defence перший розвідувально-ударний безпілотний авіаційний комплекс Bayraktar TB2.

Комплекси Bayraktar значно посилять спроможності України в захисті південних кордонів, передає Defense Express. Саме вони фактично паралізували вірменську армію під час азербайджансько-вірменської війни. Україна ж не лише купує надефективні ударні дрони, але й постачає для них запасні частини.

"Доправили з випередженням графіку. Упродовж кількох днів на аеродромі під Миколаєвом тривали випробування всіх БПЛА, що входять до складу цього комплексу – підіймання на максимальну висоту, перевірка роботи корисного навантаження й пунктів управління", - заявив заступник міністра оборони Олександр Миронюк.

Bayraktar ТВ2 виконуватимуть розвідувальні операції та завдання з ураження противника з повітря. ЗСУ мають боєприпаси спеціально для таких цілей. На всі БПЛА комплексу нанесли зображення хижого птаха, який стане символом підрозділу безпілотних комплексів у складі морської авіації ВМС.

БПЛА використовуватимуть для висвітлення надводної обстановки в Азовській і Чорноморській операційних зонах
Фото: facebook.com/MinistryofDefence.UA
Bayraktar ТВ2 виконуватимуть розвідувальні операції та завдання з ураження противника з повітря
На всі БПЛА комплексу нанесли зображення хижого морського птаха
Птах стане символом підрозділу безпілотних комплексів у складі морської авіації ВМС
Упродовж кількох днів на аеродромі під Миколаєвом тривали випробування БПЛА

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Показали секретний завод, де виготовляють безпілотники для України

Україна разом із турецькою компанією Bayraktar готується виробляти безпілотники. Держава шукає відповідний майданчик для такого підприємства. На заводі Bayraktar в Україні працюватимуть українські інженери й конструктори. Підприємство здобуде право продажу БПЛА на українському й на закордонних ринках. Також розглядають можливість спільного виробництва з Туреччиною пересувних протитанкових ракетних комплексів.

Зараз ви читаєте новину «Україна отримала перший безпілотник Bayraktar: ВМС показали фото». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі