понеділок, 06 травня 2024 09:01

АЛЛО передала 1 млн грн на медичні інновації
Подія

Маркетплейс АЛЛО передав перший мільйон гривень на фінансування роботи 3D-лабораторії в Superhumans Center у рамках нового благодійного проєкту "Інновації заради руху". Завдяки цим коштам вже надруковано 27 виробів (а також десятки тестових) і змінено на краще якість життя пацієнтів, які перебувають у Центрі. Вони отримали індивідуально змодельовані елементи протезування або реабілітації: м'які протези кисті Koalaa, щелепно-лицевий імплант, муляжі батарей для виробництва біонічних рук, ортези для захисту та фіксації кінцівок, накладки на протези.

Автор: надане пресслужбою АЛЛО
  3D друк елементів протезування
3D друк елементів протезування

В Superhumans Center перебувають військові та цивільні, які проходять реабілітацію і завдяки сучасному протезуванню повертають свої суперможливості після важких поранень. Індивідуально спроєктовані та надруковані ортези фіксують та захищають травмовані кінцівки пацієнтів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Важливо, щоб наші воїни відчували, що вдома на них чекають": РеабіЦентр - ініціатива про надію, відновлення і життя

Так, один з підопічних - Дмитро, у якого пошкоджено м'язи лівої руки - з ортезом пальця вже опанував наново дрібну моторику і користується смартфоном. Інший ортез захищатиме після операції ліве передпліччя Сергія, який страждає на остеопороз та готується до протезування руки. Спеціально надруковані м'які протези кисті з механізмом фіксації потрібного положення тимчасово допомагають Віталію та Дмитру, поки триває протезування. Надруковані муляжі батарей стануть основою біонічних протезів верхніх кінцівок для інших пацієнтів - їх зробили на запит американських лікарів, які допомагають з виготовленням протезів. Також надруковано накладки на протези ніг - зокрема, Володимир вже використовує таку для свого протезу Genium. А для одного з підопічних Центру змоделювали та надрукували щелепно-лицевий імплант, який ідеально підходить за формою. В черзі на моделювання та 3D-друк - великий перелік нових замовлень на потрібні іншим пацієнтам медцентру елементи.

Автор: надане пресслужбою АЛЛО
  Накладка на протез ноги
Накладка на протез ноги

За умовами благодійного проєкту "Інновації заради руху", АЛЛО впродовж півріччя переказуватиме з кожної безготівкової оплати онлайн-покупок на allo.ua по 100 грн на медичні інновації та 3D-принтинг, який здешевшує та пришвидшує процес реабілітації пацієнтів медичного центру. Серед можливих виробів - куксоприймачі, ортези, асистивні технології, імпланти тощо.

З кінця березня і впродовж квітня в АЛЛО оплачували банківською карткою такі онлайн-покупки: смартфони, павербанки, роутери, фітнес-браслети, текстиль для дому, розумні ваги, іграшки антистрес, смартгодинники, лампи, ліхтарі, пластик для 3D-принтера та рюкзаки.

Автор: надане пресслужбою АЛЛО
  Анатомічна модель перелому щелепи
Анатомічна модель перелому щелепи
Автор: надане пресслужбою АЛЛО
  Накладка на протез ноги
Накладка на протез ноги

АЛЛО - маркетплейс національного масштабу з інноваційними товарами від електроніки та інструментів до іграшок та меблів, з доставкою замовлень додому, на пошту або в магазини у понад 100 містах України.

Зараз ви читаєте новину «АЛЛО передала 1 млн грн на медичні інновації». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі