вівторок, 22 грудня 2020 14:10

Україна обговорює купівлю вакцини ще з трьома державами - Кабмін

Україна обговорює купівлю вакцини ще з трьома державами - Кабмін
Ситуацію щодо купівлі вакцини також обговорив прем'єр-міністр Денис Шмигаль з послами країн "Великої сімки" (G7) і Євросоюзу. Фото: pixabay

Окрім компаній-розробників вакцини, Україна залучила до обговорення ситуації щодо її купівлі також посольства США, Великої Британії і Німеччині.

У переговорах ще беруть участь Світовий банк та Європейський інвестиційний банк, повідомляє урядовий портал.

Ситуацію щодо купівлі вакцини також обговорив прем'єр-міністр Денис Шмигаль з послами країн "Великої сімки" і Євросоюзу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вакцинація може стати вимогою для в'їзду в ЄС

"Україні потрібен доступ до вакцини вже на початку наступного року, щоб ми могли якомога швидше почати процес вакцинації лікарів та інших груп населення, що перебувають в зоні ризику", - заявив Шмигаль.

За його словами, у бюджеті України на 2021 рік передбачили створення спеціального фонду, гроші з якого йтимуть на закупівлю вакцини.

У 1-й половині 2021 року бідні країни отримають вакцину від коронавірусу. У рамках глобальної ініціативи COVAX уклали угоди на постачання майже 2 млрд доз вакцин від коронавірусу, заявили у Всесвітній організації охорони здоров'я.

Зараз ви читаєте новину «Україна обговорює купівлю вакцини ще з трьома державами - Кабмін». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі