пʼятниця, 18 грудня 2020 17:32

ВООЗ запевняє, що бідні країни отримають вакцину на початку 2021 року

ВООЗ запевняє, що бідні країни отримають вакцину на початку 2021 року
1,3 млрд. доз щонайменше нададуть 92 країнам з низьким і середнім рівнем доходу. Фото: pixabay

У 1-й половині 2021 року бідні країни отримають вакцину від коронавірусу.

У рамках глобальної ініціативи COVAX уклали угоди на постачання майже 2 млрд доз вакцин від коронавірусу, заявили у Всесвітній організації охорони здоров'я.

Препарати розробили компанії AstraZeneca/Oxford, Johnson & Johnson, Novavax і Sanofi/GSK. Поставки вакцин в усі 190 країн-учасниць COVAX для вакцинації вразливих груп населення проведуть в 1-й половині 2021 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стали відомі ціни на вакцини від коронавірусу

"Оголошені сьогодні домовленості дозволять усім учасникам отримати доступ до вакцин в 1-й половині 2021 року, причому перші поставки мають початися в 1-му кварталі 2021 року", - заявили у ВООЗ.

1,3 млрд доз щонайменше нададуть 92 країнам з низьким і середнім рівнем доходу. Цього вистачить, щоб вакцинувати до 20% населення до кінця року.

Вже 4 країни почали вакцинацію проти коронавірусу у світі. Більше 1 млн людей отримали перші щеплення. Про це повідомляє американське агентство Bloomberg.

Зараз ви читаєте новину «ВООЗ запевняє, що бідні країни отримають вакцину на початку 2021 року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі