неділя, 20 березня 2022 04:01

Україна не дала взяти окупантам контроль над небом і цим зупинила наступ РФ

Україна не дала взяти окупантам контроль над небом і цим зупинила наступ РФ
Україна ефективно захищає повітряний простір. Фото: ukrmilitary.com

Наступ рашистів зупинився, зокрема, і через ефективну оборону українськими військовими в небі. Окупанти не змогли взяти повітряний простір під контроль. Такі висновки оприлюднила британська розвідка.

Про це повідомляє Міноборони Великобританії у Twitter.

"Повітряні сили та війська протиповітряної оборони України продовжують ефективно захищати свій повітряний простір", – йдеться у повідомленні.

Контроль неба був однією з головних цілей РФ у перші дні повномасштабного вторгнення. Неспроможність це зробити притупила оперативний наступ, зазначає розвідка.

Тепер РФ у більшості випадків завдає ударів по Україні з безпечного російського повітряного простору.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Макрон і Зеленський обговорили перспективи закінчення війни - деталі

24 лютого о 4:00 ранку Росія напала на Україну. Російські війська атакували державний кордон України з півночі, зі сходу та Криму. Бої та атаки тривають майже на всьому периметрі державного кордону та в багатьох містах.

Верховна Рада запровадила на території України воєнний стан. Президент Володимир Зеленський віддав наказ ЗСУ завдавати максимальних втрат російським загарбникам.

1 березня Білорусь вступила у війну проти України. Її техніка незаконно перетнула український державний кордон.

Зараз ви читаєте новину «Україна не дала взяти окупантам контроль над небом і цим зупинила наступ РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі