пʼятниця, 09 серпня 2024 05:10

Спецтема: Війна Росії проти України

Українців попередили: російські спецслужби намагаються виманити дані

Українців попередили: російські спецслужби намагаються виманити дані
Росіяни намагаються виманити дані щодо побратимів українських військовополонених, повідомив Богдан Охріменко. Фото: pixabay.com

Російські спецслужби намагаються виманити дані щодо побратимів українських військовополонених.

Ворог створив так звані "громадські організації", які розповсюджують в інтернеті інформацію про військовополонених і стверджують, що можуть отримати доступ до місць утримання. Про це повідомив керівник Секретаріату Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими Богдан Охріменко.

"Таким чином вони (росіяни. - Gazeta.ua) хочуть отримати важливу інформацію для подальшого маніпулювання та тиску на сім'ї полонених. Особливо їх цікавлять виписки зі службових розслідувань, персональні дані, фотографії побратимів", - сказав Охріменко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Черговий акт звірства РФ: у російському полоні загинув боєць Азову Олександр Іщенко

Координаційний штаб закликав родини не передавати невідомим особам та організаціям персональні документи і будь-яку інформацію про рідних, які перебувають у російській неволі або вважаються зниклими безвісти.

17 липня з російського полону визволили 95 українців. Перед цим, 28 червня, з ворожого полону визволили 10 українців.

З початку російського повномасштабного вторгнення Україна звільнила з російського полону 3310 людей, повідомив президент Володимир Зеленський.

Зараз ви читаєте новину «Українців попередили: російські спецслужби намагаються виманити дані». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі