понеділок, 12 травня 2008 08:47

Уго Чавес звинуватив Колумбію в спробі розпалювання війни

Президент Венесуели Уго Чавес звинуватив владу Колумбії в спробі розв"язати війну.

Виступаючи в неділю в щотижневій програмі "Алло, президент!", Чавес заявив: "Уряд Колумбії намагається розв"язати війну з Венесуелою, щоб виправдати американське вторгнення в нашу країну". Президента Колумбії Альваро Урібе Чавес в своїй промові назвав "брехуном" і главою "наркоуряду".

На початку березня 2008 року Венесуела, Еквадор і Колумбія опинилися на межі війни. Найсерйозніше за останнє десятиліття загострення відносин трьох сусідніх країн спровокувала операція проти повстанців з РЗСК, проведена Колумбією на території Еквадору. В ході операції в таборі повстанців був убитий один з лідерів РЗСК.

Колумбійська влада тоді повідомила, що в таборі був вилучений ноутбук, що містить інформацію, яка доводить зв"язок РЗСК і Чавеса. Президент Венесуели, коментуючи цю заяву 11 травня, назвав колумбійських військових "ідіотами", не здатними надати правдоподібні докази його провини. "Все що вони хочуть знайти, вони знаходять - це просто безглуздо", - заявив Чавес.

Раніше Колумбія обнародувала листування по електронній пошті, що зберігалася на вилученому в таборі РЗСК комп"ютері. Венесуельська сторона тоді підкреслила, що листи не містять ніяких вказівок на те, що бойовики РЗСК дійсно підтримували зв"язок з Чавесом або його соратниками, повідомляє Reuters.

Зараз ви читаєте новину «Уго Чавес звинуватив Колумбію в спробі розпалювання війни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі