неділя, 25 червня 2023 10:17

Спецтема: Війна Росії проти України

У ЗСУ сказали, як заколот Пригожина вплинув на моральний дух окупантів

У ЗСУ сказали, як заколот Пригожина вплинув на моральний дух окупантів
Заколот Пригожина вплинув на моральний дух окупантів і в них почалася паніка, заявила речниця ОК "Південь" Наталія Гуменюк. Фото: РБК-Україна

Поки ватажок ПВК "Вагнер" Євген Пригожин зі своїми терористами роз'їжджали на танках по містах країни-агресорки, у ворога на Півдні почалась паніка.

Особовий склад окупантів був дуже збентежений подіями в Росії. Ворог певним чином навіть зменшив кількість обстрілів, заявила в ефірі телемарафону керівниця Об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк, передає Gazeta.ua.

"Ми намагалися забезпечити їм максимальне інформування того, що відбувається для того, щоб їхній морально-психологічний дух зазнавав правильного напрямку – напрямку курсу російського корабля", – заявила Гуменюк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розвідка США знала, що Пригожин планував акції проти військового керівництва РФ ‒ CNN

За її словами, ворог був так занепокоєний тим, що відбувається у власній країні, що офіцери хотіли повертатися і наводити лад, щоби зеківська армія Пригожина не захопила владу в Росії.

"Все це призвело до того, що певним чином зменшилась кількість обстрілів, хоча окупанти продовжують виконувати свою роботу. Але нерозуміння ситуації і своїх перспектив дуже суттєво вливає на подальше виконання їх бойових завдань", – підкреслила речниця.

Крім того, Гуменюк додала, що у Криму теж справжня паніка: черги посилились, навантаження на транспортно-логістичні артерії надзвичайно велике і через це окупаційна влада Криму занепокоєна.

У Росії засновник ПВК "Вагнер" Євген Пригожин 24 червня з групою своїх прибічників захопив у Ростові штаб південного воєнного округу. На прохання вивести бійців з території штабу він відповів відмовою, а тоді заявив, що "іде на Москву".

Російські Telegram-канали повідомили, що загони ПВК "Вагнер" увійшли до Воронежа і взяли під контроль військові об'єкти.

Ввечері 24 червня Пригожин говорив із самопроголошеним президентом Білорусі Олександром Лукашенком. Після цього заявив, що розвертає колони і йде у зворотному напрямку в польові табори.

23 червня ватажок "вагнерівців" звинуватив Міноборони РФ у ракетному ударі по табору найманців.

Зараз ви читаєте новину «У ЗСУ сказали, як заколот Пригожина вплинув на моральний дух окупантів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі