середа, 16 липня 2008 17:03

У Великій Британії страйкують муніципальні службовці

Тисячі муніципальних службовців Британії страйкують на знак протесту проти низької заробітної плати. Заняття в багатьох школах під загрозою зриву, закриваються місцеві бібліотеки, у багатьох містах не вивозять сміття. Британська преса оголосила нинішній страйк найбільшим за багато років.

Профспілки мають намір продовжувати акцію протесту протягом 48 годин. Ймовірно, у ній візьмуть участь близько 600 тис. муніципальних службовців в Англії, Уельсі та Північній Ірландії, зокрема персонал бібліотек, працівники шкіл. Власний страйк окремо проводять також службовці берегової охорони й екзаменатори на водійські права.

Профспілки почали страйк, оскільки вважають, що запропоноване підвищення зарплати на 2,45% не відповідає інтересам їхніх членів. Як стверджують працівники муніципальних служб, платню їм нараховують без урахування рівня інфляції, а тому реальні доходи знижуються із кожним днем. Спочатку профспілки вимагали шестивідсоткового підвищення, або на 50 пенсів (один долар) за годину. Нинішній рівень інфляції, відповідно до офіційної статистики, становить 4,6% річних.

Роботодавці, тим часом, здаватися не мають наміру. За їхніми словами, для того, щоб виконати вимоги страйкарів, місцевим радам доведеться підвищувати ставку муніципального податку на нерухомість або ж скорочувати число послуг, що надає місцева влада, а на це навряд чи погодяться інші платники податків. Уряд країни в суперечці із профспілками став на бік муніципалітетів, повідомляє ICTV.

Зараз ви читаєте новину «У Великій Британії страйкують муніципальні службовці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі