вівторок, 09 грудня 2008 11:11

У Туреччині близько 3 тис людей постраждали під час Курбан-Байрама

Близько трьох тисяч людей постраждали в Туреччині під святкування мусульманами всього світу свята жертвопринесення Ід аль-Адха (Курбан-байрам) - більшість постраждалих по необережності отримали порізи і ножові поранення, головним чином рук і стегнових артерій, при традиційному жертвопринесенні, повідомляють у вівторок місцеві ЗМІ.

Не дивлячись на спеціально виділені муніципалітетами місця для жертвопринесення, багато жителів Стамбулу забивали баранів, овець і корів прямо на вулицях, узбіччях доріг, в парках, біля своїх будинків, на будівельних майданчиках і набережних.

У стамбульському районі Бейлебєї від крові убитих в Курбайн-Байрам тварин морська вода біля пристані на березі Босфору стала багряною. Європейські спостерігачі мають намір уявити в Євросоюз доповідь про антисанітарні умови здійснення обряду жертвопринесення.

Влада Туреччини заборонила жертвопринесення в громадських місцях ще два роки тому, проте багато місцевих жителів цю заборону порушують. Вони мотивують це крупними витратами як на придбання жертовної тварини, так і а оренду місця, де вона буде забита професійними м"ясниками.

Не дивлячись на численні порушення, влада 14-мільйонного Стамбулу оштрафувала всього 31 людину. РІА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «У Туреччині близько 3 тис людей постраждали під час Курбан-Байрама». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі