четвер, 27 травня 2010 17:59

У Тернополі через випускників перестануть торгувати алкоголем

У Тернополі через випускників перестануть торгувати алкоголем

У суботу 29 травня торгові заклади Тернополя в восьмій годині вечора перестануть торгувати алкоголем.

Знову купити пиво чи горілку в місті можна буде вже наступного ранку після восьмої години.

Влада міста вже другий рік поспіль забороняє продаж алкоголю в місті на свято випускного. Таким чином боряться за тверезий відпочинок школярів та їхніх друзів.

"Випускники, звичайно, зможуть випити в наперед замовлених барах і ресторанах під час святкування. Але у цих закладах будуть їхні батьки, і вони зможуть наглядати за своїми дітьми. Ми ж створили обмеження, щоб не дати молодим людям перетворити свято у масове споживання алкоголю поза межами закритих закладів", — розповів Gazeta.ua міський голова Тернополя Роман Заставний.

За словами мера минулоріч така заборона принесла фантастичні результати.

"За цю ніч не було зареєстровано жодного правопорушення молодими людьми у стані алкогольного сп"яніння. Було дуже приємно, що рішення про заборону продажу алкоголю отримало загальногромадську підтримку. Члени виконкому були свідками, як дві бабусі в одному з центральних магазинів після восьмої години стали біля алкогольного відділу і слідкували, аби звідти нічого не продавали. При такій громадській підтримці контролючим органам навіть не залишалося роботи. В результаті жоден торговий заклад заборони не порушив", - зазначив міський голова.

На ніч випускного в Тернополі також заборонили роботу всіх цілодобових магазинів.

Зараз ви читаєте новину «У Тернополі через випускників перестануть торгувати алкоголем». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі