четвер, 11 лютого 2010 09:52

У столичному урочищі незаконно вирубали 2 га дерев (ФОТО)

У Києві в урочищі Покал несанкціоновано відбувається вирубка дерев під будівництво.

Про це повідомили київські екологи.

"Територія відноситься до зеленої зони, рекреаційної, загального користування. На сьогодні немає рішення про виділення, передачу або здачу в оренду цієї ділянки, не було рішення місцевої влади, земля є недоторканною. А територія парку планується для включення в національний парк "Голосіївський", - розповів Олексій Василюк, заступник глави Національного екологічного центру України. Але плани ці завдяки зусиллям мера міста і депутатам Київради можуть ніколи не здійснитися. Сьогодні в урочищі вже знищено близько 2 га зелених насаджень.

Нагадаємо, що раніше в планах Київської влади було зведення на цьому місці закладу громадського харчування й інші проектні розробки. По сусідству з місцем вирубки знаходиться база відпочинку МНС України, де відпочивають діти. Керівництво бази стривожене роботами, і зробило спроби дізнатися інформацію в адміністрації Голосіївського району, проте там її не надали. Ніяких відомостей про рішення про передачу території кому-небудь не було. Раніше Київрадою було ухвалено рішення "Про затвердження програми розвитку зеленої зони м. Києва до 2010 року", згідно з якою на території урочища будівництво заборонене.

З 2010 року в місті прискореними темпами почали несанкціоноване знищення зелених зон. Вирішення про передачу земельних ділянок прийняті Київрадою, всі ділянки - в зонах, де будівництво заборонене. Нагадаємо, недавно в Києві був знищений сквер біля "Дитячого світу" в Дарниці, мешканці по вул. Прорізний, 3-5 поки воюють за сквер.

Столица

Зараз ви читаєте новину «У столичному урочищі незаконно вирубали 2 га дерев (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі