понеділок, 18 жовтня 2010 08:22

У спілці кінематографістів розповіли, як чиновники "допомагають" їм жити

У спілці кінематографістів розповіли, як чиновники "допомагають" їм жити
Глава правління Національної спілки кінематографістів України Сергій Тримбач заявив, що чиновники блокують виконання законів, спрямованих на розвиток українського кіновиробництва. Про це він сказав під час інтернет-конференції на "ЛІГАБізнесІнформ".

"Вже сьогодні є очевидними спроби чиновників фактично міксувати, а то й повністю знищити де-факто реальну впливовість закону про кінематографію. Скажімо, йшлося про пільги для фільмовиробників. Проте всі вони зараз не працюють, оскільки їх не було досі в Податковому кодексі. Нині йде боротьба за те, щоб кодекс був приведений у відповідність з новою редакцією закону про кінематографію", - сказав він.

Крім того, Тримбач відзначив, що Нацспілка виступила з ініціативою створення фонду на підтримку національної кінематографії, керувати яким має рада у складі 10 представників Кабміну і 10 представників спілки. Однак для цього необхідно прийняти законопроект про збір, який був підготовлений, але так і не винесений на розгляд Верховної Ради.

"У мене повне враження, що чиновники на сьогодні заблокували подальшу реалізацію цього законопроекту ... Взагалі, це наша спільна біда - фактично всі реформи в нашій державі проводять чиновники, без участі громадськості", - зазначив він.

Говорячи про обсяги державного фінансування кіновиробництва, Тримбач повідомив, що в бюджеті на поточний рік передбачена сума в 24 млн. грн., якої недостатньо, щоб вивести галузь із стагнації. За його інформацією, Мінкультури ставило питання про те, щоб закласти в держбюджет 2011 100 млн. грн. на виробництво фільмів, проте таку пропозицію навряд чи схвалить Мінфін.

Зараз ви читаєте новину «У спілці кінематографістів розповіли, як чиновники "допомагають" їм жити». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі