середа, 18 листопада 2009 08:09

Зйомки реклами блокували рух між двома районами столиці

Автор: фото: Олександр ІВАСІВКА-НАВРОЦЬКИЙ
  9.00, вівторок, 17 листопада. Зйомки реклами на перехресті вулиць Електриків і Набережно-Рибальської в Києві. Праворуч —вантажівка з краном і кінокамерою. Ліворуч — інспектор Державтоінспекції зупинив рух на трьох смугах, аби знімальна група вибрала вдали
9.00, вівторок, 17 листопада. Зйомки реклами на перехресті вулиць Електриків і Набережно-Рибальської в Києві. Праворуч —вантажівка з краном і кінокамерою. Ліворуч — інспектор Державтоінспекції зупинив рух на трьох смугах, аби знімальна група вибрала вдали

"Так, хорошо, а ты переезжай и становись ему в жопу", — командує, розставляючи машини, адміністратор знімальної групи в помаранчевому жилеті у вівторок біля столичного району Оболонь.

Восьма ранку. Рух на перехресті вул. Електриків і Набережно-Рибальської дороги в Києві — один із найнапруженіших у ранкові та вечірні години. Проїжджу частину зусібіч заставлено чотирма десятками автівок. Є вантажівки з кінотехнікою. На відкритій платформі — кран із професійною кінокамерою. Навколо бігають люди, носять спорядження, пересувають дорогою пластикові жовтогарячі фішки — відмежовують на дорозі місце для зйомок.

— А? Що знімаємо? Політичну рекламу, — відповідає "ГПУ" один із операторів, виставляючи камеру на крані.

— Что снимаем? Нам нужна пробка! Вот мы ее здесь нашли и снимаем, — нервово кидає інший учасник знімальної групи.

— Снимаем политическую рекламу для Арсения Яценюка, — уточнює чоловік, який п"є каву біля спеціального кіоску. В ньому термоси з окропом, мелена й розчинна кава "Якобз", бутерброди з ковбасою.

Плюс 5, від Дніпра дме холодний вітер. Знімальною групою керує режисер Олесь Санін. 2003 року він зняв художній фільм "Мамай". На майданчику Санін командує російською. Йому допомагає чоловік, до якого група звертається на прізвище — Соловйов. Санін у штанях від лижного костюму, теплій шапці. Згори Залізничним мостом проїжджає електричка, яку запустили нещодавно з Лівобережжя на Петрівку. Через гуркіт кінематографісти спілкуються між собою по рації.

А? Що знімаємо? Політичну рекламу

— Знімаємо фільм про міст, — Санін махає рукою вбік. — То неправда, що буде політична реклама. Як фільм називається, не скажу. Доки не завершений — назви не розголошуватиму.

За годину його помічник уточнює: знімають соціальну рекламу. Зв"язку з кандидатом у президенти Яценюком немає.

У зйомках задіяли вісім легковиків, серед них — машину "швидкої", яку надала столична мерія. За порядком стежить екіпаж Державтоінспекції. Епізод знімають понад годину. Спершу автівки ставлять в один ряд. Потім режисер переганяє їх у два. Рух машин із боку Оболоні на Поділ, інший район Києва, майже зупиняється. Час від часу знімальній групі допомагає даїшник.

О 10.30 автівки переганяють на сусідню, недобудовану ділянку Набережно-Рибальської. Свій білий "Рено Кенгу" на дорозі залишає тільки Санін. Авто заважає руху.

Наостанок знімають кортеж. Їдуть дві чорні "Тойоти Камрі", один лімузин "мерседес" і мікроавтобус "фольксваґен" зі спецсигналами. Їх фіксують камерою з вантажівки.

"Я на работу на полчаса опоздал и лишился премии"

"Зачем это делать в утренние часы, когда Электриков забита?"

"Дебилизм организаторов "шоу" не знает границ. Я себе представляю, сколько эти деятели наслышались в свой адрес "незлых тыхых слив". Пофиг на все и на всех — лозунг теперешних властей и иже с ними!"

"Да то им надо было киевскую пробку снять. Вот и организовали".

"Ублюдки в час пик такое только могут творить! Шоб они здохли все! Я на работу на полчаса опоздал и лишился премии! Стрелять хотелось их всех там утром"

Враження людей, котрі їхали зранку у вівторок через перехрестя вул. Електриків і Набережно-Рибальської дороги. Взято із сайта АвтоУа.Нет.

Зараз ви читаєте новину «Зйомки реклами блокували рух між двома районами столиці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі