понеділок, 14 червня 2010 08:46

У Сочі оголошені лауреати "Кінотавру"

У Сочі оголошені лауреати "Кінотавру"

У Сочі в неділю, 13 червня, оголошені лауреати 21-го відкритого російського кінофестивалю "Кінотавр".

Церемонія закриття фестивалю почалася з виступу Вячеслава Бутусова і групи Ю-Пітер. Після цього на сцену вийшли ведучі. Як і на відкритті, це були Юлія Снігірь і Григорій Добригін.

Головний приз отримала картина "Перемир'я" Світлани Проскуріної.

Режисер отримала премію з рук голови журі конкурсу Карена Шахназарова. Коментуючи підсумок "Кінотавру", Проскуріна зізналася, що головний приз став для неї несподіванкою.

Кращою дебютною картиною журі визнало роботу Ганни Фенченко "Зниклий безвісти". За кращий сценарій був нагороджений фільм "Зворотний рух" режисера і сценариста Андрія Стемпковського, а за кращу операторську роботу - "Явище природи" і оператор Роман Васьянов.

Нарешті, у відповідних акторських номінаціях призів удостоїлися Іван Добронравов ("Перемир'я") і Марія Звонарьова ("Людина біля вікна").

Між тим основна конкурсна програма скоротилася на одну картину. Фільм Олексія Федорченка "Вівсянки", показ якого був запланований на 12 червня, рішенням продюсерів картини знятий з конкурсу через участь в європейському кінофестивалі.

Разом з тим в номінації за кращу режисуру призу удостоївся фільм Сергія Лозниці "Щастя моє", що також отримав окрему нагороду від гільдії кінознавців і кінокритиків.

Раніше журі "Кінотавру" вибрало кращу короткометражку. Лауреатом в цій категорії став фільм "Ракохід" режисера Миколи Соколова.

На завершення церемонії був вручений приз За внесок в культуру. За Володимира Мотиля приз вийшла отримувати його дочка Ірина Мотиль. Його остання картина "Багровий колір снігопаду" в якості фільму закриття завершила фестиваль "Кінотавр" цього року.

Нагадаємо, 21-й російський кінофестиваль "Кінотавр" відкрився в Сочі 6 червня. З 19 фільмів конкурсу Короткий метр і 13 картин основного конкурсу були вибрані переможці.

РИА "Новости", Lenta.ru

Зараз ви читаєте новину «У Сочі оголошені лауреати "Кінотавру"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі