четвер, 24 січня 2008 10:50

У Східно-Китайському морі зник російський теплохід з 17 росіянами

 В Східно-Китайському морі зник теплохід "Капітан Усков", що доставляв із Находки до Гонконгу вантаж металу. Судно плаває під прапором Камбоджі, екіпаж складається з 17 громадян Росії. Останній раз теплохід виходив на зв"язок 20 січня.

Владивостоцький морський рятувально-координаційний центр повідомив про зникнення "Капітана Ускова" морським рятувальникам Японії і Китаю і попросив сприяти у з"ясуванні долі зниклого транспорту.

Російський Морський бюлетень повідомляє технічні характеристики "Капітана Ускова". Судно було побудоване 1982 року в Японії, вантажопідйомність теплохода 5223 тонни, довжина 96 метрів. 15 січня "Капітан Усков" вийшов із Находки, узявши на свій борт 4523 тонни металу в рулонах. У порт призначення Гонконг у запланований термін 24 січня судно не прибуло.

Владивостоцький РКЦ дав сповіщення про зникнення теплохода "Капітан Усков" всім судам, що знаходяться у Східно-Китайському морі. Судам, що знаходяться у морі, повідомлено, початий радіопошук. Російська влада звернулася до рятувальних служб КНР і Японії про надання допомоги у пошуку судна.

Японські служби планують направити літак в район, де судно востаннє вийшло на зв"язок, і по його маршруту. Капітанові теплохода "Трейдер" дана вказівка пройти по можливому маршруту "Капітана Ускова" і вести спостереження за водною поверхнею.

Отримано повідомлення від рятувальників Японії, що вони планують виліт літака в район з координатами в 212 милях на захід від китайського порту Шанхай. Саме з цього місця востаннє виходив на зв"язок зниклий теплохід, повідомляє  ІТАР-ТАСС.

Зараз ви читаєте новину «У Східно-Китайському морі зник російський теплохід з 17 росіянами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі