вівторок, 17 листопада 2009 12:53

У руках сомалійських піратів опинилось ще одне судно

У руках сомалійських піратів опинилось ще одне судно
Сомалійські пірати захопили танкер в економічній зоні Сейшельських островів.

Напад на судно, назва та країна прапора якого не повідомляються, відбувся на північний захід від острова Альдабра, який розташований ближче всього з архіпелагу до Танзанії і Мадагаскару.

Танкер перевозив рідкі хімікати. За непідтвердженими даними, його направляють в один з портів Сомалі.

Останній напад піратів було зафіксовано 11 листопада, коли в Індійському океані було захоплено грецьке судно Filitsa з вантажем карбаміду на борту.

Раніше Іспанія запропонувала блокувати порти Сомалі кораблями військово-морських сил країн Євросоюзу, оскільки саме з цих портів виходять в океан піратські судна-бази, звідки бандити завдають ударів на своїх швидкохідних човнах.

Нагадаємо, за даними Reuters, нині в полоні у піратів перебуває, щонайменше, 12 суден і понад 200 заручників. Згідно з інформацією Міжнародного морського бюро, кількість нападів піратів на судна по всьому світу за перші дев"ять місяців 2009 року вже перевищило аналогічний показник за весь попередній рік, повідомляє ІТАР-ТАРС.

Зараз ви читаєте новину «У руках сомалійських піратів опинилось ще одне судно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі