середа, 09 червня 2010 16:30

У Росії закінчились гроші на підтримку закордонних баз

У Росії закінчились гроші на підтримку закордонних баз

Росія не буде створювати нові військові бази за кордоном, так як це "дороге задоволення". Про це заявив на урядовій годині в Раді Федерації РФ міністр оборони Анатолій Сердюков.

За словами глави Міноборони Росії, "у нас вже зараз є чотири військові бази за межами Росії, і подальше збільшення їх кількості, напевно, було б занадто обтяжливим". При цьому міністр пошкодував про відсутність у держави фінансових можливостей на утримання військово-морської бази в Аденській затоці, яка була в Радянського Союзу.

Міністр також проінформував сенаторів про те, що чисельність Чорноморського флоту РФ буде знижена. Він не уточнив на скільки саме, але відзначив, що вона буде менше, "ніж ті 24 тисячі, які були раніше".

Глава Міноборони РФ також піддав критиці законопроект ЛДПР, в якому призовникам пропонується відкуповуватися від армії за один мільйон рублів. На думку Сердюкова, навіть якщо такий закон буде прийнятий, то виникне багато проблем із забезпеченням мобілізаційної готовності.

Интерфакс

Зараз ви читаєте новину «У Росії закінчились гроші на підтримку закордонних баз». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі