пʼятниця, 21 травня 2010 20:26

Росія впевнена, що співробітники ФСБ у Криму не загрожують Україні

Росія впевнена, що співробітники ФСБ у Криму не загрожують Україні

Перебування офіцерів Федеральної служби безпеки (ФСБ) Російської Федерації в Криму не несе загрози національній безпеці України, вважає радник-посланник посольства Росії в Україні Всеволод Лоскутов.

"Кілька тих людей, співробітників Федеральної служби безпеки, які будуть виконувати свої обов'язки, фактично пов'язані з перебуванням Чорноморського флоту Російської Федерації в Україні - загроза національній безпеці України? Я не знаю, що це може бути, по-моєму це повний абсурд", - сказав він, відповідаючи на запитання журналістів у п'ятницю.

При цьому, Лоскутов зазначив, що співробітники ФСБ виконують свої завдання в підрозділах військ.

"У них різні завдання, я всіх їх не знаю, але в даному випадку це пов'язано суто з Чорноморським флотом Росії, і дуже добре, що підписані угоди, тому що обидві сторони беруть на себе певні зобов'язання", - сказав він.

Лоскутов також зауважив, що російська сторона раніше наполягала на тому, щоб продовжити попередню угоду, що існує між сторонами, до підписання нової між Службою безпеки України та ФСБ Росії.

Тим часом, депутат Державної думи РФ Костянтин Затулін обґрунтував необхідність присутності офіцерів ФСБ на українській території "досить великий терористичною загрозою" і "численними обіцянками зробити ЧФ РФ об'єктом терористичних загроз".

У свою чергу, екс-голова СБУ Валентин Наливайченко вважає, що Затуліну слід оприлюднити перелік терористичних загроз та організацій, які являють небезпеку у зв'язку з перебуванням в Україні Чорноморського флоту Росії.

"У мене, як у громадянина, виникає питання про перелік терористичних організацій, які загрожують Україні і відомі російській стороні і пану Затуліну. Чи відомі вони українській стороні? Ми, громадяни України, повинні бути поінформовані про це", - заявив Наливайченко.

Як повідомлялося, 19 травня в Одесі глава СБУ Валерій Хорошковський і директор ФСБ Росії Олександр Бортніков підписали протокол до Договору про співпрацю та взаємодію між СБУ та Міністерством безпеки Російської Федерації, що регулює перебування офіцерів ФСБ, що забезпечують безпеку ЧФ РФ у місцях його тимчасової дислокації на території України.

Інтерфакс-Україна

Зараз ви читаєте новину «Росія впевнена, що співробітники ФСБ у Криму не загрожують Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі