пʼятниця, 28 грудня 2007 11:42

У Росії юнаків призовного віку відловлюють прямо на вулицях

Співробітники військкоматів і міліції відловлюють молодих людей призовного віку прямо на вулицях Санкт-Петербурга.

До 31 грудня військкоматам треба відзвітувати про виконання плану.

Як повідомляє "Німецька хвиля", в останні дні року з Санкт-Петербурга надходять повідомлення про часті випадки облав на молодих людей призовного  віку. Їх ловлять біля станцій метро, в інших людних місцях співробітники військкоматів і міліції. Нерідко приходять і додому, щоб примусово доставити на призовний пункт під конвоєм, немов злочинців. Як свідчить голова правозахисної організації "Солдатські матері Санкт-Петербурга" Ела Полякова, "традиційно захоплюють, порушуючи всі законні процедури, і хворих призовників, і годувальників сімей, і студентів. Тут всі вжахнулися, коли школяра-одинадцятикласника забрали у військкомат".

За розповідями Полякової, 18-річний житель Псковської губернії Євгеній Волков приїхав до Петербургу вступати в інститут. Співробітники військкомату схопили його в метро, затягнули у військкомат і створили липову "особисту справу призовника". Він спробував вирватися на свободу, ударився головою об скло і зламав собі шийні хребці. Потім за словами Полякової, хлопця закували в наручники, і лише через 8 годин відправили до лікарні, де йому зробили кілька складних операцій. В результаті  Волков став інвалідом, повідомляє "Обозреватель".

Зараз ви читаєте новину «У Росії юнаків призовного віку відловлюють прямо на вулицях». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі