субота, 10 лютого 2024 10:40

У Росії Путіна звинуватили у реабілітації нацизму

У Росії Путіна звинуватили у реабілітації нацизму
Російський диктатор Володимир Путін виправдовує Гітлера. Фото: gettyimages.com

До Слідчого комітету РФ надійшло звернення з вимогою притягнути президента Володимира Путіна до відповідальності за статтею про реабілітацію нацизму.

Написав його керівник об'єднання "Комітет-2024" Сергій Антонов. Про це йдеться на каналі організації у Telegram.

Підставою стало інтерв'ю Путіна американському пропагандисту Такеру Карлсону, в якому російський диктатор висловився щодо подій Другої світової війни.

Путін, зокрема, сказав, що поляки "загралися і змусили Гітлера почати Другу світову війну саме з них". За словами диктатора, поляки були "незговірливими".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хотів "істерики" на Заході: в ISW оцінили інтерв'ю Путіна Карлсону

"Гітлеру нічого не залишалося при реалізації його планів, як почати саме з Польщі", - сказав Путін, виправдавши агресію Адольфа Гітлера.

На думку Антонова, такі висловлювання "громадянина РФ Путіна" містять "заперечення фактів, встановлених вироком Міжнародного військового трибуналу для суду і покарання головних військових злочинців європейських країн осі, схвалення злочинів, встановлених зазначеним вироком".

Заявник зазначив, що стаття про реабілітацію нацизму часто використовується для політично мотивованих цілей. Проте, за словами Антонова, слова Путіна цілком підпадають під її формулювання.

Автор звернення також стверджує, що Путін "скоїв цей злочин за "обтяжуючих обставин", поширюючи інформацію "з використанням свого службового становища" і через ЗМІ.

Заява Антонова вже зареєстрована і він очікує реакції Слідчого комітету РФ.

Американський ультраправий журналіст Такер Карлсон може потрапити під санкції ЄС після інтерв'ю з президентом Росії Володимиром Путіним.

Карлсон відомий антиукраїнськими заявами та поширенням російських фейків про війну в Україні.

Зараз ви читаєте новину «У Росії Путіна звинуватили у реабілітації нацизму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі