субота, 10 лютого 2024 06:32

Хотів "істерики" на Заході: в ISW оцінили інтерв'ю Путіна Карлсону

Хотів "істерики" на Заході: в ISW оцінили інтерв'ю Путіна Карлсону
Президент РФ Володимир Путін дав інтерв'ю Такеру Карлсону. Фото: gettyimages.com

Інтерв'ю російського диктатора Володимира Путіна американському пропагандисту Такеру Карлсону не було розраховане на російську аудиторію.

Кремль хоче створити інформаційні ефекти та істерику на Заході. Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

За даними аналітиків, це підтвердили російському опозиційному виданню "Медуза" джерела, близькі до адміністрації президента РФ. Зокрема, один зі співрозмовників видання розповів, що другорядна мета інтерв'ю - показати російській внутрішній аудиторії, що Путін все ще може формувати глобальний дискурс.

Кремль зосередився на тому, щоб представити інтерв'ю як надзвичайно успішну та популярну спробу Росії сформувати інформаційне середовище на Заході. В РФ стверджують, що інтерв'ю продемонструвало, нібито Путін є впливовим світовим лідером.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін проговорився в інтерв'ю Карлсону - Bloomberg

Прес-секретар Кремля Дмитро Пєсков заявив, що американський інтерес до інтерв'ю Путіна "беззаперечний" і що Кремль зацікавлений у реакції на інтерв'ю за кордоном.

Російські чиновники відзначили, що інтерв'ю має більше 60 мільйонів переглядів, і стверджували, що світ все більше цікавиться думкою Путіна та його "правдами".

Разом з тим російська інтернет-спільнота зазначила, що Путін не надав жодної нової інформації в інтерв'ю Карлсону. Він просто повторив для американської аудиторії давні наративи Кремля про повномасштабне вторгнення Росії в Україну.

Окрім цього заступник голови Ради безпеки Росії Дмитро Медведєв зазначив, що "Путін максимально ґрунтовно і докладно розповів західному світу, чому України не було, немає і не буде".

"Опис Медведєвим інтерв'ю Путіна демонструє, що Росія не відмовилася від своїх максималістських цілей викорінення української державності і що Путін не має наміру вести переговори з Україною на будь-яких умовах, відмінних від його цілей", - зазначають аналітики.

Американський ультраправий журналіст Такер Карлсон може потрапити під санкції ЄС після інтерв'ю з президентом Росії Володимиром Путіним.

Карлсон відомий антиукраїнськими заявами та поширенням російських фейків про війну в Україні.

Зараз ви читаєте новину «Хотів "істерики" на Заході: в ISW оцінили інтерв'ю Путіна Карлсону». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі