неділя, 01 березня 2009 14:26

У Росії проходять вибори в 79 регіонах

У 79 регіонах Росії 1 березня 2009 року відбудуться вибори регіональних та міських парламентів, мерів і депутатів представницьких органів місцевого самоврядування, нагадує РІАНовости.

У Кабардино-Балкарії, Карачаєво-Черкесії, Татарстану, Хакасія, Ненецькому автономному окрузі, а також Архангельської, Брянської, Володимирської і Волгоградській областях будуть обрані депутати законодавчих зборів. У всіх перерахованих вище суб"єктах РФ, крім Хакасія, для проходження в заксобраніе кандидати повинні подолати 7-відсотковий бар"єр. У Хакасія їм достатньо набрати більше 5 відсотків голосів. У Кабардино-Балкарії і Ненецькому АТ голосування проводиться тільки за партійними списками. В інших суб"єктах - за партійними списками і мажоритарній системі.

Практично у виборах до законодавчих зборів візьмуть участь тільки партії, що входять до Держдуми РФ: "Єдина Росія", КПРФ, ЛДПР і "Справедлива Росія", уточнює "Інтерфакс". Тільки в Хакасія, Карачаєво-Черкесії та Волгоградської області, крім цих партій на місця в заксобраніі претендують "Патріоти Росії".

Додаткові вибори депутатів регіональних законодавчих зборів пройдуть ще в 15 суб"єктах Федерації.

1 березня також проходять вибори мерів, в тому числі в Чіте, Петропавловську-Камчатському, Благовещенск, Мурманську, Новосибірську, Смоленська, Томську, Челябінську, Біробіджане і Анадир.

У 78 суб"єктах РФ також відбудуться вибори голів муніципалітетів і депутатів представницьких органів місцевого самоврядування. Депутатів у міські парламенти оберуть в 12 містах.

ЦВК Росії розраховує, що в голосуванні 1 березня візьмуть участь близько 20 мільйонів виборців.
Зараз ви читаєте новину «У Росії проходять вибори в 79 регіонах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі