субота, 01 липня 2023 10:40

У Росії досі вербують найманців до "армії Пригожина" ‒ ISW

У Росії досі вербують найманців до "армії Пригожина" ‒  ISW
У Росії не припиняють вербувати бойовиків до групи "Вагнера". Фото: lb.ua

У Росії досі активно вербують найманців до терористичної групи "Вагнер".

Щоправда, поки достеменно не відомо, чи підписують "новобранці" контракти з ПВК "Вагнер", чи з міноборони РФ. Про це йдеться у новому звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Кілька рекрутерів розповіли, що бійців набирають саме "війська Пригожина". Вони також озвучили роль Білорусі у цьому процесі. За словами рекрутерів, ця країна є ймовірним пунктом призначення для нових найманців. Інші рекрутери стверджують, що бійців, "як зазвичай, відправляють до Молькіно, тренувального центру "Вагнера" у Краснодарському краї".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Заколот Пригожина пішов на користь Україні – ексрозвідник США

Однак, за даними ISW, у Росії були випадки, коли бійці записувалися до ПВК "Вагнер", а потім дізнавалися, що вони стали частиною регулярних військ.

Існує також ймовірність, що російські чиновники ще не скоординували свої наміри щодо групи з понад 42 рекрутинговими центрами по всій країні.

Тим часом наявні дані свідчать про те, що ПВК "Вагнер" матиме три великі польові табори у Білорусі. Один з них – в Осиповичах. Місця для двох інших ще не визначені. Припускають, їх розмістять на заході країни поблизу польського кордону.

Вони можуть бути розташовані неподалік загальновійськових полігонів: Гожський, що у Гродненській області, Брестський або Обуз-Лесновський, що неподалік Барановичів.

Аналітики зазначають, що присутність найманців у Білорусі може допомогти оцінити кількість бойовиків "Вагнера", які перейшли до міноборони РФ.

У Білорусі обладнали польовий табір для восьми тисяч осіб. Ймовірно, там будуть розміщуватися "вагнерівці". Видання BBC Verify отримало останні супутникові знімки території колишньої ВЧ №61732 у с. Ціль (Осиповицький р-н, Могильовська обл.) за 30 червня 2023 року. На кадрах чітко видно, що будівництво польового табору завершено.

Захисники України ліквідували понад 21 тис. найманців приватної військової компанії "Вагнер" та поранили ще близько 80 тис. Такі колосальні втрати дають уявлення про кількість російських найманців, заявив президент Володимир Зеленський.

Зараз ви читаєте новину «У Росії досі вербують найманців до "армії Пригожина" ‒ ISW». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі