вівторок, 12 жовтня 2010 18:15

У Рівному заради Табачника купили порося за 500 грн (ФОТО)

На майдані Незалежності у Рівному о 16-тій годині зібралось близько 300 студентів. Вони "оточили" порося, яке привіз 25-річний Олександр Курсик – організатор акції "Універ – не базар, знання – не товар!".

Курсик тримав порося на собачому повідку. На спину тварини причепив аркуш з написом "Міносвіти". Порося вижчало і трусилося від холоду.

"Пане міністре, ти чого мене не слухаєш? Може, "зелені" дати?" - хлопець дістав з кишені 20 гривень, потім 100 гривень. Порося понюхало купюри і незадоволено відвернулося.

Студенти жартували, що мало дав. Тоді хазяїн взяв качан капусти і розідрав його на листки. Згодом запропонував глядачам годувати порося. Ті фотографували тварину на мобільні телефони.

"Це акція проти платних послуг у вишах. Хочемо, щоб їх заборонили раз і назавжди. Не можна робити з навчального процесу базар. Я сам студент-заочник, уже на останньому курсі економічного факультету в Національному університеті водного господарства та природокористування. Порося довго шукав по знайомих та по ринках. Дві години тому нарешті купив у одного фермера під Рівним. Сторгував за 500 гривень. Той продав за умови, що порося ми не заколемо. Я привіз його на майдан, назвав Табак. Після акції заберу в село до своїх діда й баби", - пояснив Курсик.

Площу обійшла дівчина, яка зібрала підписи проти "введення хабарництва" у вищих навчальних закладах країни.

Студенти переконані, що платні послуги все ж повернуть, тому готові оголосити голодування.

Акція тривала більше 40 хвилин.

Акції протесту студентів проти введення постанови Кабміну, яка узаконить платні послуги у ВНЗ, сьогодні пройшли також у Києві, Львові та Житомирі.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «У Рівному заради Табачника купили порося за 500 грн (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

16

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі