вівторок, 12 жовтня 2010 16:53

Студенти рушили на Кабмін з гаслом "Геть міністрів!"

Студенти рушили на Кабмін з гаслом "Геть міністрів!"
Сьогодні у Києві проходить марш протесту студентів проти введення постанови Кабміну, яка узаконить платні послуги у ВНЗ.

Наразі близько тисячі молодих представників різних столичних вишів прямують від станції метро Арсенальної до Кабміну.

Колона студентів прямує по проїжджій частині дороги, працівники ДАІ перекрили смугу в один бік.

Міліція відтіснила мітингувальників з другої смуги, аби був проїзд для машин, хоча раніше організатори акції наголошували, що мають право йти двома смугами.

Колона скандує гасла: "Геть міністрів!", "Геть капіталістів!", "Свобода, рівність, студентська солідарність", "Студенти не пробки для дірок в бюджеті", "Бунтуй, кохай, права не віддавай".

Також несуть плакати: "Хай депутати платять за пропуск пленарного засідання 2 тисячі гривень" та інші.

Як повідомлялося, студентів знімають на телекамеру хлопці у штатському. Ходять чутки, що це представники СБУ, яких бачили вже і раніше на подібних акціях протесту.

Нагадаємо, 27 серпня Кабінет міністрів України прийняв постанову № 796 "Про затвердження переліку платних послуг, які можуть надаватися навчальними закладами, іншими установами і закладами системи освіти, що відносяться до державної та комунальної форми власності", у якій йдеться про суттєве розширення платних послуг, які можуть надаватися державними навчальними закладами.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Студенти рушили на Кабмін з гаслом "Геть міністрів!"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі