вівторок, 12 жовтня 2010 14:46

Азаров дозволив студентам не платити за перескладання іспитів

Азаров дозволив студентам не платити за перескладання іспитів

Кабінет міністрів України вніс зміни до переліку платних послуг для студентів.

Про це в інтерв'ю журналістам заявив екс-віце-прем'єр з гуманітарних питань Володимир Семиноженко.

За його словами, були скасовані такі платні послуги, як перездача іспитів, користування інтернетом, а також фінансування лабораторних робіт.

"Всі питання про скасування платних послуг врегульовані. Я думаю, що просто треба більш уважно ставитись до переліку цих платних послуг. Треба взагалі мінімізовувати платні послуги. Але якщо мова йде про те, що частина освіти комерційна, треба заздалегідь врегульовувати правила гри, до вступних кампаній", - переконаний чиновник.

При цьому він зазначив, що в цьому питанні треба переглядати це багато положень.

У свою чергу, міністр освіти Дмитро Табачник зазначив, що було скасовано і плату за пропуски.

"Скасували те, що пов'язано з додатковими заняттями і з пропусками без поважних причин. Скасували консультації, репетиторство і необхідність оплати пропущених лабораторних робіт і практичних занять, пов'язаних з дорогими реактивами і технікою", - сказав він.

За словами міністра, оплата цих додаткових послуг вводилася для недбалих студентів, передають Українські новини

При цьому Табачник зазначив, що залишилася норма постанови Кабміну, прийнятої в серпні, про право вузів мати студентські їдальні, а не користуватися не завжди якісними послугами орендарів, а також право продавати у вузах книги, написані співробітниками і викладачами.

Нагадаємо, що міністр освіти Дмитро Табачник ініціював запровадження платних послуг у вишах. Пізніше Кабмін видав відповідну постанову. У свою чергу представники студентського самоврядування заявили, що проведуть акції протесту.

УНІАН

Зараз ви читаєте новину «Азаров дозволив студентам не платити за перескладання іспитів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі